06 29278092

Praktijk instructie Auto

Een goede voorbereiding van de rijlessen is belangrijk. We verwachten dat je het lesonderdeel thuis vast doorneemt en dat je de vragen en opdrachten maakt. Dit bevordert je inzicht en geeft een snellere reactie op bepaalde verkeerssituaties.

Kortom: je bent sneller klaar voor je examen!

Mededeling:

 

De Rijles Specialist vindt het belangrijk dat er altijd 100% rijles en aandacht wordt gegeven, daarom geven we maximaal tussen de 30 en 38 uur rijles per week. Wij zijn er van overtuigd dat als rijinstructeurs tussen de 40 en 60 uur rijles per week geven, zij nooit alle aandacht aan de leerlingen kunnen geven.

Om de kwaliteit van de rijlessen optimaal te houden, wordt er af en toe een periode van rust ingelast. Dit zorgt ervoor dat de batterij weer opgeladen kan worden en er altijd met volle enthousiasme gelest kan worden. Deze periodes zijn belangrijk om de kwaliteit te waarborgen.

Als leerlingen bijna klaar zijn voor het praktijkexamen van het CBR, dan zorgen wij ervoor dat de leerlingen altijd voor de rust periode op examen kunnen. 

Data wanneer er geen rijlessen zullen plaatsvinden: 19 Oktober t/m 24 Oktober

Rijles annuleren/afzeggen:

Bij de meeste rijscholen kun je je rijles kosteloos afzeggen 24 uur tot 48 uur vantevoren. Wij vinden dat dat veel te lang van te voren is en daarom hanteren wij soepelere regels.

– Bij de Rijles Specialist kun je jouw rijles 12 uur voor de geplande rijles kosteloos afzeggen. 

– Zeg je jouw rijles af binnen 12 uur  voor de geplande rijles dan reken we alleen de kosten van 1 lesuur van 50 minuten.

– Heb je rijles en zeg je deze niet af, zodat ik voor niets voor de deur staan dan wordt de gehele rijles (100 minuten) in rekening gebracht. De gereserveerde lestijd is bindend.

Hiermee spreken we duidelijke regels af en hoeft er achteraf nooit een discussie te komen!

Let op dat je direct vanaf de 1e rijles de onderstaande zaken regelt!

 

Aanvragen theorie examen!

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk je theorie examen bij het CBR aanvraagt, omdat er meestal een paar weken wachttijd is.

Online aanvragen theorie-examen:

 1. Ga na of je in het bezit bent van een DigiD, heb je deze niet vraag deze aan op www.digid.nl. Dit is gratis maar duurt 5 werkdagen voordat je deze hebt.
 2. Ga naar www.cbr.nl naar het onderdeel “mijn CBR” en log in met DigiD.
 3. Kies voor reserveren theorie examen.
 4. Volg de instructies op het scherm.
 5. Je vult in dat je voor de personenauto examen wilt doen en bepaalt in welke taal je dit wilt doen. Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je dit wilt doen.
 6. Heb je alles ingevuld dan kun je direct jouw theorie examen via Ideal betalen.
 7. Je ontvangt direct een bevestiging van het CBR. Noteer je examen datum in je agenda van je telefoon.

Aanvragen praktijk examen + Medische verklaring CBR!

Om het praktijkexamen snel aan te kunnen vragen is het belangrijk dat je de rijschool machtigd bij het C.B.R., doe het vandaag nog anders kun je in de problemen komen met de planning van jouw praktijkexamen of tussentijdse toets.

Online aanvragen theorie-examen:

 1. Ga na of je in het bezit bent van een DigiD, heb je deze niet vraag deze aan op www.digid.nl. Dit is gratis maar duurt 5 werkdagen voordat je deze hebt.
 2. Ga naar www.cbr.nl naar het onderdeel “mijn CBR” en log in met DigiD.
 3. Ga naar machtig je rijschool en vul daar ons rijschool nummer in 6216F9 samen met jouw gegevens zoals je kunt zien op de site.
 4. Je krijgt nu automatisch een mail als bevestiging van de machtiging.
 5. Ook krijg je nu automatisch mail als er een examen is gereserveerd, annulering of ruiling van een examen. Mocht je zakken voor je praktijkexamen, dan krijg je automatisch het uitslag formulier per mail opgestuurd.

Medische verklaring (eigen verklaring):

Voor een auto-rijbewijs heb je altijd een Gezondheidsverklaring nodig. Je moet gezond genoeg zijn om auto te rijden. Lichamelijk en geestelijk. Daarom moet iedereen een die rijexamen wil doen een Gezondheidsverklaring naar het CBR sturen. Daarop staan vragen over je gezondheid. Die moet je eerlijk invullen. Als autorijder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en ook voor die van anderen.

Het CBR bekijkt of je medisch geschikt bent om auto te rijden. Doe dat meteen in het begin van je rijopleiding. Soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR. Het CBR bekijkt vervolgens of je medisch geschikt bent om te rijden.

 

 1. Om een Gezondheidsverklaring op te kunnen sturen via Mijn CBR, heb je jouw DigiD met sms-code nodig
 2. Kijk voor meer informatie over rijden en een aantal veelvoorkomende gezondheidssituaties op de CBR-site
 3. Vul je Gezondheidsverklaring naar waarheid in. Dat geldt ook als er intussen iets verandert aan je gezondheid. Zo voorkom je dat je na je examen alsnog naar een medisch onderzoek moet
 4. Alleen voor het rijbewijs bromfiets en brommobiel is geen Gezondheidsverklaring nodig

Geld Verdienen? Krijg direct € 20,- contant

Wij investeren liever ons reclame geld in onze leerlingen, dan aan verschillende media.

Als jij ervoor zorgt dat een vriend, vriendin of kennis bij ons komt lessen dan krijg jij direct € 20,- contant of een gratis rijles t.w.v. € 47,50. 

Voorwaarden:

 1. De nieuwe leerling moet tijdens een proefles of 1e rijles aangeven dat hij of zij via jou bij ons terecht is gekomen.
 2. Hij of zij moet een volledige rijopleiding bij de rijles specialist volgen.

Plan jouw rijles!

Er zijn mensen die de hele dag werken en alleen de laatste les van de dag kunnen lessen.

Het zou prettig zijn als jij op een andere tijd kan lessen om de laatste les niet te reserveren!

 • 1e Rijles kun je reserveren elke Vrijdag vanaf 20:00
 • 2e Rijles kun je reserveren elke Zaterdag vanaf 20.00.
 • De overgebleven rijlessen kun je Zondag reserveren vanaf 17:00.
 • Zondag om 00:00 sluit de reservering.

Kwantiteit:

KalenderUw telefoonnummer:

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Vragen / opmerkingen:

Gebruik van de online omgeving:

 

 1. Via het groene knopje kun je inloggen met jouw email adres + wachtwoord.
 2. Druk vervolgens op het lesonderdeel wat je moet voorbereiden.
 3. Na elk hoofdstuk druk op voltooid button links onderin.